De Kruidentuin


Al meer dan 15 jaar zijn we aan het werk in de Biologische kruidentuin in Lelystad noord. Allereerst om prachtige en gezonde kruiden te telen voor de producten. Langzaam maar zeker is het een heerlijke plek, omringt door geuren, kleuren en prachtige kruiden en niet te vergeten het leven wat er krioelt van insecten en vogels.
Graag willen wij ook andere mensen hiervan laten genieten en ons meer gaan richten om mensen in de tuin te ontvangen zodat we het plekje met elkaar kunnen delen. Graag verwelkomen wij U om een gezellige ochtend of middag beleven.
Als U zin heeft in een bijzonder en kruidenrijk feestje of uitje neem dan vooral contact op met ons. Wij bieden een leuk activiteiten voor zowel volwassen als kinderen.Vrijwilligers gezocht !!!


In de periode van mei tot ongeveer oktober (hangt af van het weer) is er veel werk in de   en komen er altijd wat handjes van pas. De werkzaamheden kunnen bestaan uit: -Onkruid wieden. -Oogsten van de kruiden, bijv. bloemen plukken, kruiden knippen, wortels graven. -Kruiden oogsten in de bossen. -Kortom het werk in en rond de kruidentuin.  Tijd en dag zijn zelf te bepalen de ervaring leert dat 1 dagdeel   van s`ochtends 9.00 tot 13.00 al best zwaar is.


Bezoekerstuin

Vanaf 1 april tot 31 oktober is iedere woensdag middag van 13.00 tot 17.00 de tuin open voor bezoekers.


Elke laatste zaterdag van de maand van 11.00 - 16.00
Zaterdag 30 maart 2024 
Zaterdag 4 mei 2024  (Jubileumfeest) 
Zaterdag 25 mei 2024
Zaterdag 29 juni 2024
Zaterdag 27 juli 2024
Zaterdag 23 augustus 2024
Zaterdag 28 september 2024

Andere dagen op afspraak

U bent dan van harte welkom om de kruidentuin te bekijken of langs te komen in het winkeltje voor producten of planten. 


Activiteiten in de Tuin


Groepsactiviteiten

Voor groepen is het mogelijk om kruiden activiteiten in de tuin te komen doen. De activiteiten kunnen afgestemd worden op de groep. Je kunt denken aan verjaardagsfeestjes of uitje met een vrouwenclub. Eerst is er een ontvangst met verse kruidenthee en gaan we lekker de tuin in. Daarna gaan we aan de slag met kruiden, diverse activiteiten zijn mogelijk zoals het maken van een kruidenbosje, massageolie, kruidenazijn, kruidenbuiltje etc. Alles kan na wens ingevuld worden en is een beetje afhankelijke van het weer.

Er is een mooie cursusruimte met prachtig uitzicht op de tuin. Hier kunnen activiteiten plaats vinden en is er de mogelijkheden zijn om gezellig te kletsen en samen te zijn. Natuurlijk onder het genot van een heerlijk kop kruidenthee.

De kruidentuin en de kruiden in de tuin zijn een mooie aanvulling op de activiteiten. Er is een groot assortiment aan kruiden met alle hun eigen bijzondere werking. Een weelde aan kruiden waar we uit kunnen putten voor leuke activiteiten. We kunnen aan de slag gaan met de kruiden plukken en verwerken tot kruidenproducten zoals badzout of kruidenbosjes.

Kijk voor meer informatie op de website van Stichting Kruidenluiden
Rondleidingen

In onze kruidentuin verzorgen wij graag een rondleiding voor u.
De rondleidingen is mogelijk voor diverse groepen, ouderen, volwassenen en kinderen.Leuk als bedrijfsuitje of voor een vriendinnenclub. Tijdens de rondleiding maken we een rondje over het bedrijf en de kruidentuin, ondertussen wordt er van alles verteld over het bedrijf maar ook over de kruiden en hun werking. Er zijn vele boeiende verhalen over de werking van de kruiden maar ook over de geschiedenis.

Er kan ook een kruidenwandeling gemaakt worden in de omliggende bossen of natuurgebieden. En het is mogelijk om bij U in de buurt, in het park of rond de school een rondleiding te organiseren. We gaan dan kijken wat er in het wild groeit en bloeit en waar wij het voor kunnen gebruiken om onze gezondheid te bevorderen.

Het verhaal kan afgestemd worden op een bepaald onderwerp of doelgroep. Of er kan een thema besproken worden tijdens de rondleiding. Natuurlijk is er alle mogelijkheid voor vragen.

Na de rondleiding is er een lekker kopje kruidenthee en mogelijkheid voor vragen en kennis te maken met de producten die op het bedrijf vervaardigd worden.

Het is echter wel noodzakelijk dat u van te voren een afspraak maakt.
De rondleiding is mogelijk voor groepen vanaf 6 tot 20 personen.
Natuurlijk in overleg is er vanalles mogelijk.
Dus voor vragen neem vooral contact op.


Acviteiten bij de Rondleiding


Het is ook mogelijk om een rondleiding te combineren met een activiteit, deze kunnen afgestemd worden op een bepaald thema bijvoorbeeld massageolie voor een groep massagetherapeuten, of Sintjanskruidolie maken voor een EHBO club. Natuurlijk valt er over de activiteit te overleggen.

Er kan gekozen worden uit diverse mogelijkheden:
- Kruidenthee maken.
- Kruidenbosje maken.
- Geurzakje maken.
- Massageolie maken ( afhankelijk van het seizoen).
- Kruidenzout maken voor in bad of bij het eten.

De rondleiding met kruidenthee en activiteit zal ongeveer een dagdeel in beslag nemen, ongeveer 2,5 uur. Eventueel zou dat nog gecombineerd kunnen worden met een andere activiteit in de buurt zoals bezichten van Land-Art, het belevenissenbos, de Batavia of bezoek aan tuinen in de buurt zoals de Poldertuin of Wind in de Wilgen.Ook zijn er prachtige natuurgebieden van Flevolandschap of Staatsbosbeheer. Er zijn in de buurt ook mogelijkheden om te Luchen bij Wind in de Wilgen, de Groene Velden of Door`s Logies. Dit alles op nog geen 3 kilometer bij De Polderkol vandaan.

Kortom alle mogelijkheiden voor een leuk en leerzaam dagje uit in de Flevopolder!